DNA epigenetica

Wat is Epigenetica?

“Het verschil tussen genetica en epigenetica kun je ook wel vergelijken met het verschil tussen het schrijven en het lezen van een boek. Als een boek eenmaal geschreven is, zal de tekst (de genen of de in het DNA opgeslagen informatie) gelijk zijn in alle gedrukte exemplaren.
Echter, iedere afzonderlijke lezer van het boek kan het verhaal net iets anders interpreteren, en zijn of haar eigen emoties en beelden ervaren bij elk hoofdstuk.
Op een soortgelijke manier kan epigenetica verschillende interpretaties toestaan van vastgelegde informatie (van de genetische code) en dat levert verschillende lezingen op, afhankelijk van de wisselende omstandigheden waaronder die informatie wordt gelezen.”
Thomas Jenuwein (Wenen, Oostenrijk)

”Epigenetica is steeds weer het geheel van al die rare en prachtige dingen die niet kunnen worden verklaard door de genetica.”
Denise Barlow (Wenen, Oostenrijk)

De term epigenetica wordt gebruikt voor een aantal onderzoeksgebieden in de biologie die nauw zijn verbonden aan genetica. Het Latijnse voorvoegsel epi wordt in de Nederlandse taal veelal vertaald als op.

Het huidige gebruik van de term epigenetica binnen de biologie doelt op twee gebieden:

  • het onderzoek naar de uitwerking van genenop het fenotype bij de ontwikkeling van een organisme.
  • het onderzoek naar erfelijke veranderingen in genfunctie zonder dat de moleculaire DNA structuur verandert. Hierbij wordt ook het onderzoek naar de invloed van het milieu op de fenotypische uiting van genen bedoeld.

DNA Analyse

Wij zijn partner van emma.health om jouw DNA profiel op te stellen.
Emma.health voert DNA analyses uit op een speekselstaal van de binnenkant van je wang.

 

Hoe werkt het

1 Home testkit

Na bestelling ontvang je thuis het emma.health starterspakket. Op basis van een eenvoudige speekselafname bepaalt ons geaccrediteerde labo je DNA en vertaalt emma.health dit in functie van jouw levensstijl.

2 Online Intake

Na het downloaden van onze applicatie beantwoord je een aantal eenvoudige vragen die bijkomende informatie geven over je huidige leefpatroon.

3 Resultaten

Een gespecialiseerd arts controleert en valideert jouw resultaten. Tijdens een online consult krijg je informatie over je DNA en wat dit precies betekent.

Na het gesprek kun je alle informatie nalezen in de app en via gepersonaliseerde rapporten.

U kan desgevallend contact met ons opnemen voor een begeleidingsprogramma naar je “ nieuwe ik “

Afnamekits kunnen hier besteld worden : https://emma.health/discount/mied530  
U krijgt 2% korting op de normale verkoopprijs.